Branddetectie

Branddetectie

Met een brandmeld installatie wordt een brand in een zo vroeg mogelijk stadium gedetecteerd, zodat de brand bestreden kan worden en ongevallen en schade ten gevolge van de brand voorkomen of beperkt wordt. Daarnaast stuurt het systeem andere brandbeveiligingsinstallaties aan, denk aan een ontruimingsalarm of automatische blusinstallatie. Maar Elie Veiligheid & Techniek gaat nog verder.

Een uitslaande brand kan catastrofale gevolgen hebben voor uw organisatie, uw medewerkers en de omgeving. De gevolgen van een brand zijn vaak dan ook niet te overzien. Omdat brandveiligheid een gevoelig onderwerp is, worden er hoge eisen gesteld aan branddetectiesystemen. Niet alleen het apparatuur moet goed werken, ook de inrichting, signalering en het onderhoud moet van hoog niveau zijn. De branddetectiesystemen van Elie Veiligheid & Techniek kunnen een beginnende brand in een vroegtijdig stadium ontdekken, lokaliseren en alarmeren, waardoor het bestrijden ervan tijdig kan plaatsvinden en er maatregelen getroffen kunnen worden om schade voor de mens en uw pand te beperken.

Brandmeld en security management
Wanneer er brand uitbreekt, dient iedereen het pand of het terrein zo snel mogelijk te verlaten. Noodverlichting en vluchtwegsignalering helpen hierbij. Ook wordt een brandmeldinstallatie om die reden vrijwel altijd gecombineerd met een ontruimingsinstallatie. Hiermee kunnen uw medewerkers bij brand, ontploffingsgevaar of andere calamiteiten een handmelder indrukken, waardoor de signaalgevers in werking worden gesteld en er snel tot ontruiming en/of actie kan worden overgegaan. Ook wordt er een koppeling met de alarmcentrale gemaakt. Bij een brandmelding vindt er automatisch een doormelding plaats naar de alarmcentrale van de brandweer en/of de PAC-meldkamer, waar een van tevoren vastgesteld actiepatroon de aangewezen hulpdiensten inschakelt.
 
Deskundig advies op basis van Programma van Eisen
Daarnaast denken onze deskundige en ervaren medewerkers graag met u mee over hoe uw installatie eruit moet komen te zien en waarom. In overleg met de eisende partij stellen wij een Programma van Eisen (PvE) op, dat wij vervolgens laten tekenen door de betrokken partijen, waaronder de verzekeraar of de lokale overheid. Vervolgens projecteert Elie Veiligheid &Techniek de brandmeld- en ontruimingsinstallatie op basis van het Programma van Eisen en leggen wij de brandmeld- en ontruimingsinstallatie aan. Hierbij verstrekken wij ook een installatie attest en een Rapport van Oplevering. Bovendien kunnen wij u als VEB gecertificeerd technisch beveiligingsbedrijf ook ondersteunen bij het certificeren van uw branddetectiesysteem.
 

Direct contact

Klein Frankrijk 31a
4461 ZN  Goes

Bel mij terug

anker

Contactformulier

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van Elie Beveiliging op het gebied van beveiliging?
Vul vrijblijvend het contactformulier in en u krijgt zo spoedig mogelijk een antwoord.

   Neem contact op

Keurmerk VCA